Uczniowie technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego z ZSOiZ w Krobi udali się do Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Wycieczka została zorganizowana w ramach realizowanego w szkole projektu „Młodzi Specjaliści”, finansowanego ze Społecznego Funduszu Europejskiego. Najpierw uczniowie klasy IVe HT wraz z opiekunami spotkali się z władzami uczelni, dzięki czemu poznali możliwości dalszej nauki i rozwoju na kierunkach gastronomia i turystyka. Następnie studenci Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii opowiedzieli o praktykach zagranicznych i sukcesach w konkursach międzynarodowych. Krobska młodzież zwiedziła też uczelnię, a szczególną uwagę zwracała na jej zaplecze szkoleniowe. Jednak największą atrakcją dla uczniów był udział w pokazach z zakresu sztuki barmańskiej i kelnerskiej. Efekty końcowe pokazu gastronomicznego (technika parzenia kawy, mule w białym winie, kurczak w kawie) młodzież mogła osobiście ocenić, oddając się degustacji potraw i napojów przygotowanych przez studentów i absolwentów szkoły.(AgFa)
Wycieczka uczniów do Poznania
Opublikowano:
Autor: Redakcja
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ