reklama

Pogorzela. Jakie były początki firmy Konarczak?

Opublikowano:
Autor:

Pogorzela. Jakie były początki firmy Konarczak? - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Zaczynał od starego fiata z zamontowaną przyczepką. Dziś zatrudnia ponad 100 osób.   Zakres działalności Zakładu Mięsnego Konarczak w Pogorzeli obejmuje dziś skup żywca, ubój, rozbiór, produkcję mięsa kulinarnego, wędlin, wędlin podrobowych oraz różnego rodzaju szynek i wędzonek. Zakład Mięsny Konarczak prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego i zachodniopomorskiego. Posiada także sieć własnych sklepów firmowych. A jakie były początki? -  Miałem starego fiata, przyczepkę i swój sprzęt, jeździłem po rolnikach i robiłem usługi rzeźnickie. Wtedy zastanawiałem się: „cholera co będę robił w lecie?” Wtedy nie ma dobrych warunków do ubijania świń. Okazało się, że miałem tyle zamówień, iż nie mogłem ich przerobić w pozostałych porach roku i latem też było dużo pracy. Gdy było gorąco, robiło się w nocy – opowiada Józef Konarczak. Więcej w obecnym wydaniu "Życia". (doti)

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo