reklama

5-lecie Restauracji LOFT w Gostyniu. Przy stolikach gości obsługiwali najlepsi szefowie i sommelierzy

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

5-lecie Restauracji LOFT w Gostyniu. Przy stolikach gości obsługiwali najlepsi szefowie i sommelierzy - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
48
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
KulturaKilkudziesięciu gości miało okazję zasmakować tego, co najlepsze w swojej karcie dań ma Restauracja LOFT w Gostyniu podczas kolacji degustacyjnej z okazji piątych urodzin wykwintnego lokalu gastronomicznego. Na jubileusz, w piątek, 25 kwietnia 2025 roku specjalnie zaproszono m.in. włoską szefową kuchni Cristinę Catese, która gotuje w "Pytaniu na Śniadanie" czy Pawła Grubę, menadżera restauracji w programie "Hell"s Kitchen". - Mamy wiele ambitnych planów. Chcemy wprowadzać nowe smaki, organizować wyjątkowe wydarzenia i jeszcze bardziej angażować się w życie lokalnej społeczności - zapowiadają Anna Przewoźna i Łukasz Andrzejewski, właściciele LOFT-u.
reklama

Zaczynali w momencie najtrudniejszym dla każdego restauratora: gdy klienci siedzieli "zamknięci" w domach

Dokładnie 17 kwietnia 2020 roku, czyli w bardzo trudnym dla wszystkich, a dla retauratorów w szczególności czasie pandemii koronawirusa, Restauracja LOFT otworzyła swoje podwoje.

- Zaczęliśmy w trudach cateringiem wielkanocnym, który pamiętamy do dziś i uwierzcie będziemy pamiętać długo. Początki nie były łatwe, było nieco trudniej niż wydawać by się mogło. W obliczu niepewności, zamkniętych drzwi i zmieniających się przepisów, musieliśmy wykazać się determinacją i kreatywnością, aby przetrwać. Każdy dzień w Loft był dla nas wyzwaniem, ale dzięki pasji do gotowania i miłości do naszych gości, udało nam się nie tylko przetrwać, ale i rozwinąć. Uważamy że ten okres był dla nas wyjątkową lekcja na życie i dalsze tworzenie tego miejsca - mówią A. Przewoźna i Ł. Andrzejewski.

reklama

Warto przypomnieć, że Restauracja LOFT została zwycięzcą plebiscytu i laureatem tytułu Debiuty Biznesu 2021.

DALSZA CZEŚĆ ARTYKUŁU POD GRAFIKĄ - KLIKNIJ, żeby PRZECZYTAĆ

"Jesteśmy dumni z tego, że stworzyliśmy nie tylko restaurację, ale także społeczność"

Zgodnie z dewizą: "Co cię nie zabije, to cię wzmocni", gostyńska restauracja przeszła przez ten czas wiele i jak zaznaczają jej właściciele, "dzięki ciężkiej pracy całego zespołu, Loft stał się miejscem, które przyciąga smakoszy i miłośników dobrej kuchni".

- Wasze wsparcie i zaufanie sprawiły, że dzisiaj możemy świętować ten pełen sukces. Jesteśmy dumni z tego, że stworzyliśmy nie tylko restaurację, ale także społeczność, w której każdy czuje się jak w domu. Chcielibyśmy serdecznie podziękować naszemu niesamowitemu zespołowi, w szczególności tym, którzy są z nami od początku, ale i tym których już z nami nie ma. Wasza determinacja, zaangażowanie i nieustanne dążenie do doskonałości sprawiają, że Loft to miejsce wyjątkowe. Razem przeżyliśmy wiele niezapomnianych chwil, a przed nami jeszcze więcej - dodaje dwójka restauratorów. 

reklama

Na urodzinach LOFT-u pojawili się najlepsi szefowie kuchni i sommelierzy

Oczywiście 5. urodziny ma się tylko raz, dlatego właścicele LOFT-u zaprosili do świętowania wspólnie z nimi podczas kolacji degustacyjnej kilkudziesięciu gości, w tym dobrze znane w branży gastronomicznej nazwiska:

  • Cristina Catese - znana i ceniona ekspertka włoskiej kuchni, na stałe gotuje w programie "Pytanie na Śniadanie", autorka włoskich przepisów oraz książki "Italia Amore Mio", trenerka w prestiżowej Akademii Mistrzów by Belvedere, ambasadorka włoskich marek i produktów współpracująca z włoską ambasadą,
  • Paweł Gruba - menadżer restauracji w programie "Hell"s Kitchen", pomysłodawca i prowadzący "GRUBE ROZMOWY',
  • Mateusz Dobrzykowski - sommelier w Restauracji MUGA w Poznaniu pracujący w najlepszych gwiazdkowych restauracjach.
Ponadto w takiej atmosferze nie mogło zabraknąć dobrej muzyki, o którą zadbał doskonale znany w naszym regionie włoski muzyk Alberto Amati.

reklama

- Bycie tutaj na 5. urodzinach, to dla mnie wyjątkowy moment. Wspaniale pracuje się z tym młodym i pełnym energii zespołem - mówiła Cristina Catese.

Włoska szefowa kuchni zachwalała nie tylko pracę kucharzy, kelnerek czy sommelierów, ale także dzieliła się spostrzeżeniami na temat dań, które pojawiły się na restauracyjnych stołach.

- A teraz aubergine parmigiana lasagne, czyli zapiekana zrobiona na bakłażanie. Moja babka i prababka w swoich domach robiły bardzo duże porcje, ale do serwowania przygotowujemy małe i eleganckie dania. A w środku między innymi: bakłażan, pomidor, bazylia, parmigiano reggiano i mozzarella - tłumaczyła ambasadorka włoskiej kuchni.

KLIKNIJ ZDJĘCIE, żeby PRZECZYTAĆ REPORTAŻ

reklama

 

 

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo