Kiełbasa biskupiańska produkowana przez pępowski Zakład Mięsny Kaczmarek została Najlepszym Produktem Leszczyńskich Smaków.
Wyróżnienie to przyznali sami konsumenci, którzy w trakcie siódmego Pikniku Szybowcowego w Lesznie, który odbył się w ostatnich dniach czerwca swoje głosy oddawali w ankiecie. Jednak zwycięzcę konkursu ogłoszono dopiero 18 lipca, podczas spotkania prasowego, które obyło się w Leszczyńskim Centrum Biznesu.
- To nie jest pierwsze wyróżnienie za kiełbasę biskupiańską. W ubiegłym roku na Polagrze zdobyliśmy za ten produkt „Perłę”. Kiełbasa ta jest w naszym regionie dość znana i rozpoznawalna. Jednak laur w Lesznie jest sporym zaskoczeniem, gdyż jest to bardzo trudny rynek. O wiele lepiej nasze wyroby sprzedają się w Gostyniu, czy Krotoszynie - mówi Marian Kaczmarek, szef firmy. Więcej w "Życiu" (gabi)
Wgryź się w biskupiańską
Opublikowano:
Autor: Redakcja
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE