Reklama lokalna
reklama

Zafascynowane przyglądały się pracy kucharzy

Opublikowano:
Autor:

Zafascynowane przyglądały się pracy kucharzy - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

W Pogorzeli odbyły się dziś warsztaty kulinarne dla dzieci. 

 

Udział w nich wzięło 47 młodszych mieszkańców gminy. Warsztaty były częścią projektu „Pogorzelskie Święto Sera Smażonego oraz Białej Kiełbasy Wielkopolskiej”.

- Jako Pogorzelskie Towarzystwo Kulturalne otrzymaliśmy dofinansowanie z programu „Działaj Lokalnie”. W projekcie ujęto część warsztatową, natomiast impreza końcowa odbędzie się 10 września – wyjaśniał Mariusz Ossowski, dyrektor M-GOK w Pogorzeli i jednocześnie prezes PTK.

Korzystając z czasu, gdy swoje „pięć minut” ma teraz kiełbasa biała wielkopolska (która niedawno otrzymała unijny certyfikat), na warsztaty zaproszono Józefa Konarczaka – właściciela zakładu mięsnego. Ten, przywiózł ze sobą uczestnika poprzedniej edycji programu MasterChef Junior – Mateusza Biernata, który wzbudził niemały zachwyt wśród swoich rówieśników.

Spotkanie było dofinansowane w ramach programu „Działaj Lokalnie X” Polsko- Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz stowarzyszenie „Dziecko” z Gostynia.

O warsztatach przeczytasz w kolejnym Życiu Gostynia. 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE