Wędliny, pieczywo, ciasta, miody, sery – to smaki, z którymi kojarzy się powiat gostyński. Także w tym roku najlepsze z nich wskażą jego mieszkańcy w plebiscycie „Dobre Smaki Powiatu”. Głosowanie będzie miało miejsce na łamach tygodnika „Życie Gostynia”. Póki co, zachęcamy producentów lokalnej żywności do zgłaszania swoich produktów do konkursu. Termin upływa 22 czerwca.
Starostwo Powiatowe w Gostyniu organizuje konkurs o tytuł najlepszego produktu lokalnego pod nazwą „DOBRE SMAKI POWIATU”. Firmy z powiatu gostyńskiego mają możliwość zgłoszenia swojego produkt w terminie do 22 czerwca 2018 r. Konkurs ma na celu identyfikację i promocję smacznej, lokalnej żywności, popularyzację najlepszych produktów spożywczych, wyróżniających się jakością, smakiem i tradycyjną recepturą oraz szerzenie dobrych praktyk w zakresie wytwarzania produktów rolno-spożywczych, przeznaczonych do spożycia, jak i rozpowszechnienie wiedzy w tym zakresie, a także zwiększenie zainteresowania produktami lokalnymi wśród konsumentów.
Głosowanie na najlepszy produkt biorący udział w konkursie odbędzie się na łamach tygodnika „Życie Gostynia”, który jest patronatem medialnym konkursu. Finał konkursu „Dobre Smaki Powiatu” podczas Dożynek Powiatowych, 15 sierpnia 2018 r na Świętej Górze.
Zapraszamy do zgłoszeń konkursowych. Regulamin i formularz zgłoszeniowy są dostępne na stronie powiatu: www.powiat.gostyn.pl w zakładce „Dobre Smaki Powiatu”.