reklama

Pogorzela. O kulturze i kulinariach w Holandii

Opublikowano:
Autor:

Pogorzela. O kulturze i kulinariach w Holandii - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Pogorzelanie pochwalili się w Holandii swoim tradycyjnym wyrobem – serem smażonym.
Wizyta w zaprzyjaźnionej gminie Leudal miała miejsce pod koniec kwietnia. Oprócz zaprezentowania lokalnego produktu kulinarnego (sera smażonego), delegacji przyświecały jeszcze inny cel: podpatrzenie sposobu kierowania rozwojem kultury w Holandii. Zarówno dyrektor pogorzelskiego domu kultury - Mariusz Ossowski, jak i burmistrz Piotr Curyk dowiedzieli się, ile i na co tamtejszy samorząd przeznacza środków na ten sektor? Pogorzelanie wzięli także udział w festynie oraz dniu otwartym w gospodarstwach rolnych. Wystawili również swoje stoisko z polskimi, kulinarnymi specjałami. Więcej w obecnym wydaniu „Życia”.
(doti, fot. E. Dorczyk)

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE