Panie z Głuchowa i Gumienic, gmina Pogorzela miały okazję posłuchać wykładów na temat roli warzyw i owoców w żywieniu oraz Krajowej Listy Produktów Tradycyjnych. Szkolenie poprowadziła Alicja Nowak z leszczyńskiego oddziału Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego. Warsztaty zostały połączone z pokazem przetworów z warzyw, który przygotowały panie z KGW Głuchów. Można było zasmakować takie potrawy, jak sałatka z kalafiora, ogórki po meksykańsku, czy z fasolą szparagową. Na głuchowskim stole nie zabrakło również chleba domowej roboty upieczonego przez gospodynie spotkania oraz smalcu. (doti)
Ogóreczki w wielu odsłonach
Opublikowano:
Autor: Redakcja
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE