Reklama lokalna
reklama

Mus marchewkowy i jabłka w sosie karmelowym

Opublikowano:
Autor:

 Mus marchewkowy i jabłka w sosie karmelowym - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Patryk Wróblewski, kucharz restauracji ,,Akwawit” w Lesznie, przeprowadził pokaz kulinarny w ZSR w Grabonogu. Projekt miał na celu popularyzację zdrowego odżywiania i był adresowany do uczniów klasy czwartej i trzeciej technikum żywienia i gospodarstwa domowego. Patryk Wróblewski przygotował następujące dania: filet z kurczaka podany na duszonych porach z sosem z suszonych grzybów i musem marchewkowym, marynowany w tymianku dorsz podany na pikantnej sałatce z ogórka, a na deser jabłka w sosie karmelowym. Wszyscy uczniowie mieli możliwość degustacji przygotowanych potraw. Patryk Wróblewski jest zwycięzcą I Mistrzostw Restauracji Południowej Wielkopolski zorganizowanych z okazji Dni Powiatu w Gostyniu w sierpniu 2010 r. Uczestniczył też w finale programu ,,Gotuj o wszystko” emitowanym przez TVN. Kucharz bywa też gościem porannych programów ,,Dzień Dobry TVN. Mimo młodego wieku - ma 23 lata, uczestniczył już w ponad 20 konkursach kulinarnych. Organizatorem pokazu była nauczycielka żywienia ZSR w Grabonogu Lila Gabryelów. - Gościł u nas człowiek z pasją, który potrafi nie tylko wspaniale przygotowywać potrawy i je podawać, ale także ciekawie o nich opowiadać. Uważam, że to doskonały przykład do naśladowania dla uczniów naszej szkoły – podsumowuje wicedyrektor ZSR Grabonóg Ewa Bajer. Pokaz sfinansowało starostwo powiatowe. (iza)

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE