Reklama

Reklama

Restauracja Krawatka zaprasza

Opublikowano: wt, 3 lut 2015 09:01
Autor:

Restauracja Krawatka zaprasza - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości

Reklama

Restauracja „Krawatka” w Gostyniu, której właścicielami są Piotr Roszak i Paweł Roszak zaprasza na doskonałe jedzenie. W piątek odbyła się kolacja degustacyjna otwierająca restaurację. Dla zaproszonych gotowali Piotr Roszak i Piotr Kuśnierek. Goście rozkoszowali się przystawkami: kremem z suszonych grzybów z dodatkiem oliwy sosnowej, domową wędzoną szynką, burakami, bergamotką. Na danie główne podano dzika, topinambur, królika, skorzenerę, trawę żubrową, sandacza, emulsję z raków. Deser był ukoronowaniem kolacji. Rozsmakowano się w musie z kasztanów z pigwą i ciastkiem oraz domowymi lodami waniliowymi i kompotem ze śliwek. Ciekawe w smaku było wino musujące z sorbetem z hyćki. Podawano wina z różnych stron świata – Argentyny, Hiszpanii, Włoch czy RPA. Potrawy komponowały się z wybranymi winami. Nad całością kolacji czuwały uśmiechnięte i kompetentne kelnerki. – Wytyczacie nowy standard na mapie gostyńskich restauracji – gratulowali zadowoleni goście. Zespół restauracji nagrodzono brawami. Skąd pomysł na otwarcie „Krawatki”? - Z pasji. Nie jestem kucharzem z wykształcenia, a z zamiłowania. Po prostu lubię to robić. Dla mnie to całe życie – mówił Piotr Roszak. Na kolację przygotował razem z Piotrem Kuśnierkiem wykwintne dania, sięgające do polskich tradycji, podane w nowoczesnym stylu. - Topinambur to warzywo obecnie zapomniane, kiedyś używane zamiast ziemniaków. Podobnie skorzenera – zimowa szparaga. To była kolacja degustacyjna, natomiast nasza karta będzie dostosowana dla wszystkich - wyjaśniał właściciel restauracji. Codziennie będzie lunch – zupa dnia i drugie danie. – Coś w dobrej cenie dla każdego. Ale będą również dania bardziej wykwintne. Nie będzie ich dużo, jednak wystarczająco, by każdy mógł skosztować takiego menu, jak dziś – obiecał.

Restauracja „Krawatka” rozpoczyna działalność od wtorku, 3 lutego, w Gostyniu przy ulicy Jana Pawła II 107 (przy Górze Zamkowej) Będzie czynna od wtorku do soboty w godzinach od 12.00 do 21.00, a w niedziele od 12.00 do 19.00. W poniedziałki restauracja będzie nieczynna. - KLIK
 

 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (5)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

  • 6 lat temu | ocena +0 / -0

    Smakosz w podróży

    Smakosz przejazdem W internetowej karcie jest czernina,z entuzjazmem nadłożyłem kilometrów,żeby spożyć ją w Restauracji Krawatka.....Niestety już nie było w menu,przemiła obsługa zachwaliła mój wybór zupy szparagowej i tatara...Szparagowa owszem na 4,podanie na 6)), podanie tatara na 4...ale w smaku nic nie przypominało tatara.Nie zabijamy smaku ... Rozwiń

  • 7 lat temu | ocena +0 / -2

    irena

    Zamówiłam sałatkę z kurczakiem - bardzo dobra, gustownie podana!!! Schabowy dla męża też b.smaczny. Obsługa przemiła, polecam gorąco :-)

  • 7 lat temu | ocena +0 / -3

    Agnieszka

    polecam! polecam! polecam! smacznie! ceny w sam raz! atmosfera i obsługa na 5

  • 7 lat temu | ocena +4 / -3

    schabowy-z-kapustą

    Nie wiem czy w naszych okolicach znajdą się chętni na takie menu. Ale brawo za odwagę i inwencję. Życzę powodzenia.