Reklama

Nie spodziewali się, że wezmą udział w konkursie. Zdobyli Grand Prix

Opublikowano: śr, 16 paź 2019 15:40
Autor:

Nie spodziewali się, że wezmą udział w konkursie. Zdobyli Grand Prix  - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości

Ser z Babkowic (gm. Pępowo) podbił kubki smakowe wrocławian. Jury oceniło go na najwyższym poziomie podczas odbywającej się 13 października kulinarnej inicjatywy – Wielkiego Serwowania.

 

Inicjatorem pierwszej edycji spotkania był znany serowar Sylwester Wańczyk. Na targi przy ul. Zwycięskiej przybyło niemal 30 serowarów z całej Polski. Imprezie towarzyszył konkurs na najlepsze sery w czterech kategoriach. Wśród startujących, znaleźli się Grzegorz Junatowski i Jolanta Marcinowska z Farmy Seronada z Babkowic, o których szeroko pisaliśmy już na początku roku – zobacz TUTAJ.

Ci nie spodziewali się nawet, że wezmą udział w konkursie. Opłacało się! Jury uznało, że ich kozi ser farmerski (który wyszedł spod rąk serowara Jarosława Marcinowskiego) z dodatkiem pieprzu, kolendry i kozieradki, był najpyszniejszy w kategorii serów dojrzewających twardych. Ponadto, farma Seronada otrzymała tytuł Grand Prix imprezy.

- To wielkie zaskoczenie, ale i wielka radość. Ta nagroda pokazała to, o czym my już dawno wiedzieliśmy - że nasze sery nie są zwyczajne. Nasze sery są klasy premium, wyjątkowe, z najwyższej półki – mówi Jolanta Marcinowska.

Więcej w kolejnym Życiu Gostynia.

 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE