Reklama

Nowe stanowisko w urzędzie

Opublikowano: 21 lutego 2021 07:00
Autor: Anna Twardowska | Zdjęcie: UG Pępowo

Od 11 stycznia w UG Pępowo funkcjonuje stanowisko ds. organizacji pozarządowych, kultury i promocji | foto UG Pępowo

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Praca W pępowskim urzędzie powstało nowe stanowisko pracy. To wynik ostatnich zmian organizacyjnych.

Reklama

Od 11 stycznia w UG Pępowo funkcjonuje stanowisko ds. organizacji pozarządowych, kultury i promocji. Objęła je powracająca z urlopu macierzyńskiego pracownica. Po likwidacji Wydziału Kultury i Sportu zadania w zakresie m.in. organizacji imprez sportowych i kulturalnych oraz administrowania gminnymi obiektami sportowo-rekreacyjnymi przejął Gminny Ośrodek Kultury (już niebawem: Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Aktywności Lokalnej).

Niektóre sprawy administracyjne pozostały jednak w urzędzie gminy, a konkretnie w wydziale spraw obywatelskich.

- Pracownik zatrudniony na nowo utworzonym stanowisku zajmuje się m.in. współpracą z organizacjami pozarządowymi, klubami sportowymi i konserwatorem zabytków, promocją gminy oraz gminnych wydawnictw, a ponadto prowadzi urzędowe archiwum – wyjaśnia Jagoda Kowalewska, rzecznik prasowy urzędu.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.