Korzystając z ostatnich promieni słońca, zorganizowali warsztaty i podszkolili się w grillowaniu.
W październiku młodzież z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Pogorzeli i gimnazjaliści wzięli udział w kulinarnym spotkaniu, zorganizowanym przez Stowarzyszenie „Nowoczesna szkoła” pt. „Regionalne warsztaty smaków”.
- Pod okiem miejscowego mistrza kuchni pana Witka Stodolnego młodzież naszej szkoły oraz grupa gimnazjalistów przygotowywała na grillu regionalne pyszności – mówiły członkinie „Nowoczesnej szkoły”.
Były szaszłyki- przekładane warzywami i owocami, karkówka, filet z kurczaka grillowany, grillowane banany polane czekoladą z migdałami oraz hit dnia – zupa mięsno-warzywna z żeliwnego kociołka. Słoneczna pogoda pozwoliła na pyszną zabawę na szkolnym boisku. Dla uczniów z miejscowego gimnazjum przygotowano dodatkowo kulinarny quiz z nagrodami w postaci podpórek do telefonu wykonanych przez szkolną drukarkę 3D.