reklama

Smażyli gofry, piekli roladki

Opublikowano:
Autor:

Smażyli gofry, piekli roladki - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

- Mniam, mniam - mówiły dzieci, które w ubiegłym tygodniu pojawiły się na warsztatach kulinarnych w ośrodku kultury w Borku. Od dyrektor Justyny Chojnackiej dowiedziały się, że za chwilę będą przygotowywać roladki ziemniaczane i gofry. Warsztaty kulinarne są organizowane w boreckiej gminie podczas ferii i przy okazji zajęć, które ośrodek kultury przeprowadza przy okazji kreatywnego lata. - Jest to forma spędzania wolnego czasu, która nam się sprawdza. Ma najliczniejsze grono odbiorców i uczestników. Dlatego to kontynuujemy - powiedziała Justyna Chojnacka. Zajęcia kulinarne nadzorowały Halinka Matyszczak i Wiesia Pierzchała - 2 pracownice ośrodka kultury w Borku. Starsze dzieci zajęły się robieniem gofrów - od podstaw: przygotowaniem ciasta, smażenia. Przedszkolaki podeszły do stołów z produktami na roladki ziemniaczane. Wyjaśniano im, jak trzeba przygotować ziemniaki, skąd się bierze bułka tarta, jak produkuje się mąkę. Maluchy były zachwycone, że mogą same przyrządzić coś w "kuchni".

Podczas ferii dzieci z gminy Borek odwiedziły też redakcję naszego tygodnika i zapoznały się z pracą zespołu redakcyjnego.

Więcej w bieżącym numerze "Życia Gostynia".

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE