Reklama

Na zakończenie degustowali swoje potrawy

Opublikowano: pt, 13 gru 2019 15:32
Autor:

Na zakończenie degustowali swoje potrawy  - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Kultura

Szkoła Podstawowa z Piasków zwyciężyła w kolejnej edycji kulinarnego konkursu, zorganizowanego 12 grudnia przez Stowarzyszenie Nowoczesna Szkoła działające przy Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Pogorzeli. 

 

W tej edycji udział wzięło pięć drużyn ze szkół podstawowych z Kobylina, Zimnowody, Borku Wlkp., Piasków i Pogorzeli. Tradycyjnie uczniowie mieli do przygotowania przystawkę, danie główne i deser z wylosowanych przepisów. Z pomocą profesjonalnych kucharzy zaprzyjaźnionej Restauracji „Impresja” w Borku Wlkp. przygotowali: zupę cytrynowo – maślaną, zupę pomidorową, tessiner z ryżem po turecku, pierogi ze szpinakiem i fetą, strogonow z kluseczkami, sałatkę z grillowanym kurczakiem, mus truskawkowy z bitą śmietaną, bezy z serkiem mascarpone i owocami, naleśniki z nutellą i owocami. Wszystko zostało podane na świątecznie nakrytych stołach. Konkurs zakończył się wspólną degustacją. 

Wyniki VI edycji „Pogorzelskiego Mastecheffa”:

I miejsce: SP Piaski

II miejsce: SP Borek Wlkp.

III miejsce: SP Pogorzela

IV miejsce: SP Kobylin

V miejsce: SP Zimnowoda.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE