Do tego roku, w organizowanym przez powiat gostyński oraz redakcję „Życia Gostynia” konkursie „Dobre Smaki Powiatu” na najlepsze lokalne produkty spożywcze wręczono 20 certyfikatów.
Podczas tegorocznych dożynek powiatowych na Świętej Górze to zaszczytne grono „zasiliło” kolejnych 6 wyrobów wyróżniających się jakością, smakiem oraz tradycyjną recepturą, które docenili mieszkańcy naszego regionu. Wybrano je spośród 11 propozycji zgłoszonych do konkursu.
Pięć „smaków” z największą liczbą głosów wybrano za pośrednictwem kuponów zamieszczonych w naszej gazecie oraz SMS-ami. Szósty natomiast pochodził z głosowania w mediach społecznościowych.
Produkty, które zdobyły tytuł "Dobre Smaki Powiatu" to: galart wieprzowy - Zakład Mięsny Marian Kaczmarek, pasztet drobiowy z kurkami - Zakład Mięsny Józef Konarczak, Miód rzepakowy kremowany z kakao - Jerzy Ptak, Pszczeli bukiet - Pasieka Koral, Pierogi - KARMIK Karolina Radecka, Mleko zagęszczone schłodzone w tubach 150 g - Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu (produkt wybrany poprzez głosowanie w mediach społecznościowych).