Reklama lokalna
reklama

A może sernik z nutellą?

Opublikowano:
Autor:

A może sernik z nutellą? - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Koło Gospodyń Wiejskich z Siedlca poleca pyszny sernik.

 Składniki:

12 sucharków

300g nutelli

400 ml śmietanki kremówki gostyńskiej 30%

500g sera

4-5 łyżek cukru pudru

kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią

5 łyżeczek żelatyny – ok. 150 ml gorącej wody

2 galaretki brzoskwiniowe + 500 ml gorącej wody

2 puszki brzoskwiń lub moreli

Sposób wykonania:

Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem śniadaniowym. Sucharki przełożyć do blendera, zmiksować na piasek. Dodać nutellę i wymieszać. Masę z sucharków i nutelli przełożyć do tortownicy i wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 20 minut. Żelatynę zalać gorąca wodą i czekać aż się rozpuści. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pastą waniliową na sztywno. Dodać ser i mieszać mikserem aż składniki dobrze się połączą. Wlać żelatynę i wymieszać. Masę serową włożyć na przygotowany spód i wyrównać, znów blaszkę wstawić do lodówki. Dwie galaretki zalać gorącą wodą i mieszkać aż się rozpuszczą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostudzoną galaretkę i wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny (najlepiej na noc).

 

 

 

 

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE